Problemi s proširenim venama i venskim trombozama su češeri kod žena nego muškaraca, mnogih pašteta od ovih tegoba.

Obično, sakupljanje krvi u venama nastaje kada su proširene i natečene vene sprečavaju protok krvi prema srcu. Proširene vene su štetne od štetnih stijena vene i venskih zalistaka i uglavnom se pojavljuju u području gležnjevima i potkoljenici.

Ova oštećenja nastaju kao rezultat dugog sakupljanja ili sjedenja, neke vrste ozljeda, popravljanja krvi, nedostatnih fizičkih aktivnosti, trudoće ili viših kilograma.

Proširene vene također mogu učiniti blokadu u dubljim venama, poznate kao duboka venska tromboza. Srećom, to nije previše ozbiljno i mogu se tretirati sa domaćim lijekovima, kao i mijenjati neke navike poput dugog zasjedanja i stojanja.

Vrlo korisno djelovanje ovog recepta učinilo je ga popularnim i koristio kroz mnoge generacije.

Recept za proširene vene i trombozu

Sastojci:
– 1 beba sapun
– 1 čaja ovčijeg mlijeka

Način pripreme:

Prvo, samljeti bebi sapun i pomiješati ga u mlijeku. Zatim pripremite mješavinu nanositi, dobro utrljati, na oboljelo područje tri puta dnevno. Smjesti treba držati u frižideru.

Druga alternativa je da se napravi oblog sa većom količinom smeštaja i stavite ga na nogu. Ovaj postupak treba uraditi na isti način, nanesite ga na problematična područja 3 puta dnevno.

Izvor: lijekizprirode