Nije baš prijatno da imate neprijatan zadah ili da se osjetite na znoj. Ovdje ćemo vam dati neke savjete koji će vam pomoći kod tih problema:

Što se neprijatnog zadaha tiče, poradite na tome da redovno perete zube. Izbjegavajte jaku hranu. Ako jedete luk, popijte jogurt kako biste neutralisali mirise. Ukoliko redovno perete zube, ali opet imate neugodan zadah, moguće je da vam je zub pokvaren. Zato provjerite kod zubara.

Konzumirajte namirnice poput prirodnih sokova, izbjegavajte gazirane i vještačke koji će samo uništavati vaše zube. Možete žvakati list nane, malo klinčića i vidjet ćete kako će neugodan zadah nestati.

Ako imate problem sa pretjeranim znojenjem, provjerite da nemate problem sa štitnom žlijezdom ili hormonima. Češće se perite i brišite maramicama. Pazite na materijal koji nosite, nosite pamuk, ne sintetiku.

Nipošto nemojte na oznojeno tijelo stavljati parfeme, dezodoranse jer se tako pomiješaju mirisi, te dobijete goru situauciju. Možete koristiti sodu bikarbonu koja je idealna zamjena za štetne dezodoranse.

Oni su puni aluminija i štetnih hemikalijama, te su vodeći uzroci raka dojke, zato je bolje da koristite sodu bikarbonu koja neće stvoriti štetne posljedice ili koristite dezodoranse na kojima je naglašeno da nemaju aluminija i ostalih štetnih dodataka. Pripazite i na ishranu.