LIJEK NAŠIH BAKA ZA TRETIRANJE ASTME, BRONHITISA, KAŠALJA I PROBLEME SA PLUĆIMA

LIJEK NAŠIH BAKA ZA TRETIRANJE ASTME, BRONHITISA, KAŠALJA I PROBLEME SA PLUĆIMA

Mnogo ljudi ima različite problem sa plućima ali najčešći su astma, bronhitis, i različiti oblici kašlja.

Problema sa plućima mogu biti uzrokovani kako infekcijama , tako i različitim drugim stanjim, alergijama , te naravno pušenjem.

Prenosimo vam u narodu poznati lijek protiv ovih problema , posebno astme kako plućne tako i srčane. Lijek su  pripremale  u različitim varijacima još naše bake i vjerujte znale su šta rade. Evo šta vam je potrebno i kako se sprema:

  • pola kilograma crvenog luka
  • pola kilograma šećera
  • 2 limuna
  • 1,5 litara vode
  • 7 velikih kašika domaćeg meda

Šećer u metalnoj zdjeli umjereno zagrijavamo i mješamo dok ne porumeni, dodamo sitno isjeckani luk  , kratko propržimo i dodamo vodu. Sve skupa kuvamo da voda vri na umjerenoj temparaturi dok ne ispari 1/3 vode. Potom pustimo da se ohladi , dodamo sok od 2 iscjeđena limuna i med te sve dobro mješamo da se potpuno ujednači. Ostavimo da odstoji smjesa , zatim je procjedimo (od komadića luka) i pohranimo u staklenu bocu. Potrebno je koristiti 1 supenu kašiku napitka prije svakog obroka dok se kompletna količina ne potroši. Po potrebi napravite novu mješavinu i ponavlajte postupak dok se pluća ne izliječe. Djeca uzimaju male kašikice napitka prije svakog obroka ovaj lijek naših baka

Izvor: zdravljebezdoktora